Permanente Ontharing

PERMANENTE ONTHARING

voor vrouwen en mannen

met de OPT light IPL en 100% pijnloos


Permanente Ontharing


De Techniek:

Een haar groeit in drie groeifasen:

 • Actieve groeifase (anagene fase). De haarwortel bevat pigment of melanine.
 • Overgangsfase (catagene fase). Het haartje stopt met groeien en bevat weinig pigment, duur circa 2 weken.
 • Rustfase (telogene fase). Na circa 6 weken valt het haar spontaan uit en begint een nieuw groeiproces.

IPL-flitslicht (intens pulse light) is een sterke lichtbundel. De haren worden slechts een fractie van een seconde blootgesteld aan het flitslicht. De energie van het licht vernietigt de haarzakjes, waardoor er geen nieuwe haren meer kunnen groeien. Na enkele behandelingen zijn de haren permanent verdwenen.

Het Resultaat:

Bij IPL-behandelingen worden geen kunstmatige stoffen in de huid gebracht maar de energie van het IPL-flitslicht doet zijn werking in de huid. De huid herstelt en verbetert zichzelf met langdurig resultaat. Dit proces gebeurt gelijkmatig en begint meteen na de eerste behandeling. Afhankelijk van de gekozen behandeling zijn er meerdere sessies nodig met tussenpozen van enkele weken.

De OPT, de nieuwste IPL technologie is geschikt voor alle types lichaamsbeharing die gepigmenteerd zijn en geeft een permanent resultaat. Alle zones met haargroei kunnen behandeld worden.

Het intakegesprek:

Tijdens uw eerste bezoek wordt je medische historiek besproken en stel ik met jou een eventueel behandelprogramma op.

Veel gestelde vragen:

Is de beharing pijnloos?

De behandeling is 100% pijnloos. Iedereen ervaart de behandeling als buitengewoon fris en comfortabel dankzij de ijsgekoelde saffierfilter (-5°C) die in aanraking komt met de huid.

Hoelang duurt één sessie?
Dankzij de nieuwste technologie gaat het flitsen supersnel. Een bikinilijn duurt gemiddeld 10'. de onderbenen flitsen neemt maximum 20' in beslag.

Is de behandeling veilig?
Het OPT Light IPL heeft de hoogste standaard van veiligheid en het Europese ISO 13485 certificaat.

Wat is de frequentie tussen twee behandelingen?

Tijdens het intake gesprek bepaal ik volgens de zone de frequentie van de behandeling die varieert tussen de 6 en 12 weken. Een bikinilijn of oksels flitst men alle 6 weken, de onderbenen alle 10 à 12 weken.

Zijn er neveneffecten?

Belangrijk om te weten is dat dankzij de ijskoeling beschadigingen van het omliggend weefsel nihil is. De super geavanceerde ijskoeling vermijdt de meeste neveneffecten.

Zonnen of zonnebank?
De IPL behandeling wordt best uitgesteld tot 14 dagen na een directe blootstelling van de te behandelen zone aan de zon of zonnebank.
Medicatie?
Lichtgevoelige geneesmiddelen kunnen neveneffecten veroorzaken (verkleuring, blaarvorming tot lichte brandwonden). Een behandeling wordt daardoor uitgesteld tot 14 dagen na het beëindigen van de medicatie (uitzondering: Accutane, 3 maanden wachttijd)

In verwachting?

De behandeling heeft geen (negatief) effect. Maar alle hormonenschommelingen maken de behandeling niet of nauwelijks effectief. Bovendien zal ik uit ethisch oogpunt, een zwangere dame nooit behandelen.

Voor en na de behandeling:

 • Geen enkele behandeling wordt uitgevoerd op een zone met zonnebrand
 • Gebruik een hoge SPF Sun block op de te behandelen zones wanneer je in openlucht bent
 • Beëindig het gebruik van producten of medicijnen die lichtgevoeligheid opwekken
 • Zelfs Sint-Janskruid of overmatig gebruik van aspirines of cola hebben invloed op de lichtgevoeligheid
 • Vermijd gebruik van make-up, deodorant, cafeïne, parfums, kruidig voedsel de dag van de behandeling
 • Wax nooit tijdens je behandelcyclus. Enkel scheren is ok
 • Enkele dagen voor de behandeling scheer je best de haartjes in de te behandelen zone. Of trim ze vooraf op ongeveer 3mm.
 • In theorie kan lichte roodheid of jeuk optreden na de behandeling, het ijsgekoelde saffierkristal zorgt echter dat je nauwelijks voelt wat er gebeurt
 • Wees zacht met de zone die is behandeld. Douche als anders maar weet dat die zone gevoelig is.
 • Vermijd best scrubs, peelings, chloor, sauna en zwembad of kruidige voeding tot 24 uur na of voor de behandeling.

Verwijdert OPT Light IPL alle haren?

Elk OPT Light IPL of laser toestel vernietigt enkel de haren in de actieve groeifase. Gemiddeld zijn 1/3 van de zichtbare haren in die groeifase.

Per behandeling wordt een groot deel van de haarwortels definitief vernietigd. Daarom zijn meer behandelingen nodig om het beste resultaat te bekomen.

Men verkrijgt  gemiddeld 15 à 20% permanent minder haren na iedere behandeling. Tussen de 80 à 95% van de haren zullen definitief verwijderd zijn rond de 10 à 15 behandelingen.

De eventuele overblijvende haartjes zijn te licht en te fijn geworden om nog te verwijderen.

De efficiëntie van de behandeling varieert van individu tot individu.

Kunnen de haren terug groeien?

Neen, de POT Light IPL behandeling beschadigt de haarzakjes permanent. Wel ontstaan nieuwe haarzakjes, waaruit nieuwe haren groeien. Dit betekent dat jaarlijks een onderhoudssessie wordt aanbevolen om het gewenste resultaat te behouden.